EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES


PREVISIÓ 
MATXICOTS

6 anys dels grans incendis al Pirineu i 8 d’una forta nevada!

by | març 7, 2018 | General, Notícies del temps Pirinenc | 0 comments

El temps al Pirineu i Prepirineu català és molt canviant, i si més no, només cal viatjar una mica enrere per veure com un mateix dia de l’any, podem tenir situacions atmosfèriques completament diferents!

8 de març del 2012:

Després d’una terrible sequera, gairebé sense precedents al Pirineu, on des del mes d’octubre del 2011 i fins a finals de març de 2012, alguns observatoris del vessant sud del Pirineu i Prepirineu no van arribar ni als 5mm (6 mesos!!!).

Una fortíssima entrada de vent del nord, amb el bosc més que sec, va fer que aquell fatídic dia 5 incendis de grans dimensions cremés de forma violenta zones com Calvinyà (Alt Urgell), Montanisell (Alt Urgell), Guerri de la Sal (Pallars Sobirà), Viu de Llevata (Alta RIbagorça) i la zona del Vilaller (Alta RIbagorça) – Vall de Castanesa (Ribagorza). En total 430ha.

Temporada de neu nefasta, les estacions d’esquí nòrdic no van poder estrenar temporada, i la majoria d’alpí van anar molt justes de neu. No així, les del vessant nord del Pirineu, on van rebre alguna nevada.

incedi calvinyà – foto: viure als Pirineus

incedi castanesa . Foto: sempre molt més lluny

 

8 de març de 2010:

Una forta nevada va afectar a una bona part de Catalunya i a gran part del Pirineu i Prepirineu català, amb gruixos de neu que no s’han tornat a assolir en algunes zones, fins aquest 2018!

I aquest 2018 anem camí d’enregistrar un dels hiverns amb més neu A NIVELL GENERAL del Pirineu! Així doncs, anys amb meteorologia molt diversa al Pirineu.

Translate »