EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Arriba un front, canvi d’aires i ambient força més hivernal!

by | nov. 24, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ja ens arriba el front! Realment serà ben poc actiu al Pirineu català, però en tot cas, trencarà la monotonia de l’anticicló que hem viscut durant els últims dies i fins i tot setmanes. Aquesta tendència més moguda sembla que voldrà continuar de cara a la setmana vinent, amb una entrada d’aire més freda i ja veurem si amb més o menys precipitacions.

Divendres 24: Tindrem un dia amb força núvols, especialment al matí i ja de cara a últimes hores del dia, és a dir, amb algunes clarianes entre migdia i la tarda. S’esperen precipitacions, més aviat poques i bàsicament afectant el matí al Pirineu més occidental. Al vespre es tornarien a reactivar en aquest sector, i s’estendrien pel vessant nord del Pirineu. En general valors molt discrets, i més importants com més a tocar de l’Aragó. La cota de neu alta, 2200 m. La temperatura màxima avui quedarà força freda. Vents destacables de SW, especialment a cotes altes.

Dissabte 25: Matí molt cobert, amb precipitacions novament al Pirineu occidental (Ribagorça, Aran, Pallars i fins a l’Alt Urgell i Andorra). A la resta plourà poc o gens. Ràpidament durant el matí aniran marxant aquestes precipitacions i quedaran restringides fins a primeres hores de la tarda al vessant nord del Pirineu. Registres que a tot estirar arribaran als 15 mm als llocs on més plogui (Ribagorça o Aran). Cota de neu que començarà als 2200 m i baixarà a la tarda fins als 700 m. Vents girant a NE amb ratxes fortes a alta muntanya. Temperatura clarament més freda, amb mínimes que es donaran al final del dia.

Diumenge 26: Dia més tranquil, amb domini del sol, alguns núvols al vessant nord, però amb risc molt baix de precipitació. El protagonista del dia serà l’ambient fred. El vent continuarà bufant de component nord, però perdrà intensitat.

I pendents dels possibles canvis a partir de dimarts a la tarda, els models no ho acaben de tenir clar, però tindrem entrada de nord amb una pertorbació entrant per sud, que ja veurem com acaben interaccionant i si ho fan o no, al Pirineu! Ho seguirem.

Bon cap de setmana!

Albert de Gràcia

Translate »