EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Comença un juny que pinta ser molt mogut!

by | maig 31, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Segons els diversos models meteorològics a llarg termini (que sempre hem dit que no serveixen per gairebé res!), el mes de juny continuarà sent un mes molt mogut, amb precipitacions per sobre de la mitjana i amb poca calor! Així doncs, continuaria aquesta ratxa de temps embolicat!

El que si sabem segur és que com a mínim, tenim una setmana més amb pluges gairebé assegurades cada dia! Ens arriba una nova bossa d’aire fred (DANA), que es quedarà amb nosaltres tota la setmana entrant. Realment feia anys que no vivíem una situació amb precipitacions tan abundants, i com diem, de moment no li veiem el final. El cap de setmana però, no pinta pas desastrós!

Divendres 1: Matí amb grans clarianes, algunes restes de boires i núvols enganxats als cims. Amb el pas de les hores, les nuvolades creixeran amb molta força i les tempestes a partir del migdia i especialment a la tarda, s’estendran a gran part del Pirineu i Prepirineu i podran ser més fortes que les d’avui dijous. Precaució! Cota de neu 2900m.

Dissabte 2: Repetició de la jugada!! Matí amb estones de sol i amb nuvolades que s’aniran fent més importants al llarg del matí i que a partir del migdia podran començar a deixar els primers ruixats i tempestes. Sembla que seran puntualment fortes, però que seran menys extenses que les de demà divendres. Caloreta. Cota de neu 3100m.

Diumenge 3: Sembla que vol arribar una pertorbació des del sud, especial a partir del migdia! Matí amb moltes clarianes, però no ens refiem! Les nuvolades guanyaran molt ràpidament terreny, i ja al migdia arribaran les primeres pluges pel Prepirineu i ràpidament s’estendran a bona part del Pirineu. Tarda amb alguna pluja (tempesta) forta. Tot i els núvols, poc fred. Cota de neu 3000m.

Bon cap de setmana i a gaudir de la verdor exuberant i l’abundància excessiva d’aigua!

Albert de Gràcia

Translate »