EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Continua l’onada de fred i arriben noves nevades!

by | febr. 8, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ja fa una setmana que va arribar el fred de cru hivern, després la nevada tan abundant i els darrers dos dies, temperatures molt i molt fredes, com els -21,5ºC enregistrats aquesta passada nit a Das! El que resta de setmana continuarà marcat per l’ambient molt fred i per la tornada de la neu, en aquest cas, especialment a l’Alt Pirineu i més concretament al vessant nord. Ambient glacial com a mínim, fins a mitjans de la setmana entrant.

Divendres 9: Començarem la jornada amb domini del sol a molts indrets del Prepirineu i Pirineu oriental, i alguns núvols al Pirineu occidental i vessant nord, que s’aniran fent més abundants amb el pas de les hores. A la tarda, vespre i nit, la neu serà protagonista al vessant nord del Pirineu, i no es descarta que en forma de ruixats, arribi a altres indrets de la serralada. Cota de neu entorn els 800m a primeres hores de la tarda, arribant a qualsevol cota al vespre. L’ambient serà glacial al matí, fins i tot amb valors inferiors als de l’anterior matinada, així que podrem arribar als -23ºC… en alguns indrets. Molt fred la resta de la jornada. Tramuntana guanyant força amb el pas de les hores.

Dissabte 10: Dia novament gèlid, així que si tenim previst fer activitats a l’aire lliure, caldrà anar ben equipat. També molta precaució amb el perill extrem d’allaus! El cel es mantindrà força serè al Prepirineu i part del vessant sud del Pirineu i en canvi a l’Alt Pirineu i vessant nord del Pirineu, tindrem un dia rúfol, especialment a la tarda i amb nevades entre febles i moderades i a totes les cotes. Vent del nord protagonista, amb ratxes fortes a zones altes.

Diumenge 11: Nevada moderada (fins a 20-40cm de neu nova) al vessant nord del Pirineu. A la resta del Pirineu podrà arribar de forma més intermitent la nevada, i com a molt algun ruixat arribaria fins a la zona del Prepirineu, on el dia estarà dominat per les clarianes. Alguns mapes però, donen que a la tarda la nevada arribaria a força indrets… La neu pujarà transitòriament al matí fins als 900m, per tornar a baixar a qualsevol cota a partir del migdia. Vent del nord, però menys destacable que dissabte. Ambient no cal dir-ho, molt i molt fred.

Així doncs, cap de setmana d’hivern! A gaudir-ho, però amb precaució! Consulteu estat de les carreteres, perill d’allaus i el temps en directe!

I pendents de més canvis per la pròxima setmana….

Albert de Gràcia

Translate »