EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Demà nevada general a tot el Pirineu i Prepirineu, i inici d’una important onada de fred!

by | nov. 30, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

El titular pot semblar alarmista, i més quan comença la temporada de neu, però realment l’entrada d’aire fred de demà serà molt important amb registres de temperatura que baixaran dels -20 °C a les zones més altes del Pirineu i màximes a gairebé tot el territori pirinenc, que no sobrepassaran en tota la jornada dels 0 °C. I l’altre gran protagonista de demà, la neu! Caurà durant el matí a totes les comarques del Pirineu i Prepirineu i a qualsevol cota, serà una mica vist i no vist, i serà abundant al vessant nord i febles quan més a prop del Prepirineu. Pausa relativa durant el migdia i la tarda, esperant una nova reactivació de la nevada entre el vespre i la matinada i primera meitat de dissabte. En aquest cas, més concentrada al vessant nord i Alt Pirineu, tot i que novament podria saltar a la resta de la serralada. I a partir de diumenge, vent i entrada de l’anticicló fins a mitjans de la setmana vinent, que provocarà temperatures extremadament baixes especialment a les valls, amb els registres de temperatures més baixes dels últims anys!

Divendres 1: Començarem desembre (congelat), amb nevades a bona part del vessant nord i Alt Pirineu ja durant la matinada, que a primeres hores del matí arribaran a totes les comarques i fins al Prepirineu (aquí poca cosa). Com hem comentat anteriorment, temperatures gèlides, amb valors negatius tota la jornada i a la gran majoria del territori. Temperatures extremes a alta muntanya i torb, totalment desaconsellable fer muntanya demà i precaució amb les carreteres. Tindrem una pausa entre final del matí i tarda, esperant una nova reactivació de la nevada, especialment a l‘Alt Pirineu, vessant nord i saltant de forma més puntual a la resta, a partir del vespre, nit. Vent fort del nord.

Dissabte 2: Dia gèlid. La neu continuarà durant la matinada, matí i fins al migdia novament força general, intermitent o inexistent al Prepirineu. A partir de llavors, s’obriran clarianes al vessant sud, on deixarà de nevar, i les nevades aniran perdent força al vessant nord. El vent serà molt fort durant tot el dia, amb torb perillós a zones altes.

Diumenge 3: Dia molt més tranquil, amb domini ampli del sol, algunes restes de núvols al vessant nord però ja sense nevades, o en tot cas, alguna residual. El fort vent anirà perdent força amb el pas de les hores, tot i que no desapareixerà. Atenció torb, temperatures fredes i sobretot, a les allaus!

Gruixos TOTALS previstos entre divendres i dissabte (sense tenir present les jugades del vent): 30-60 cm Vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà, nord d’Andorra, Arieja i Capcir. Entre 10 i 25 a l’Alta Ribagorça, nord del Pallars Jussà, resta del Sobirà, resta d’Andorra, extrem nord de l’Alt Urgell, nord de la Cerdanya, Conflent, extrem nord del Ripollès. Entre 2 i 10 cm a la resta del Jussà, de l’Alt Urgell, Solsonès, Berguedà i resta del Ripollè, i extrem nord de la Garrotxa i Empordà.

I molt pendents de les temperatures extremes que viurem a partir de la matinada de dilluns i bona part de la setmana vinent a les fondalades i valls del Pirineu i Prepirineu, amb valors que seran extremadament baixos, tot i que a cotes altes s’aniran recuperant a poc a poc. Atenció a la formació de gel a canonades, carreteres i tot allò que es pugui glaçar!

Demà no us oblideu de compartir les vostres fotos de la nevada al nostre Facebook, Twitter i Instagram! I visitar els WEBCAMS

Anirem seguint aquesta interessant situació i les seves possibles novetats!

Albert de Gràcia

 

Translate »