EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Després del nevadon, arriba l’ambient gèlid!

by | febr. 6, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Nevada que recordarem durant molt de temps, i és que els gruixos acumulats i a gairebé totes les cotes, han estat molt abundants! Gairebé tot el vessant sud del Pirineu i Prepirineu a cotes altes, han acumulat gruixos entre els 70 i els 120cm de neu nova, i són molts els pobles que han arribat a superar el mig metre!

INDRET Gruix de neu nova (cm)
Tuixent – La Vansa 145
Boi Taull 105
Gosol 102
La Molina 100
Vallter 2000 120
Vall de Núria 113
Cadí Nord 85
Comes de Rubió –  Sant Joan de l’Erm 80
Castellar de N’Hug 80
Sant Julià de Cerdanyola 80
Das 70
Puigcerdà 54
Llagunes 50

.

Després de la gran nevada, la situació s’estabilitza força, però arriba el torn del fred! Les nits més serenes faran que la temperatura caigui en picat i les glaçades siguin molt importants!

Imatges de FGC. Obertura del cremallera de la vall de Núria, després de la intensa nevada.

Dimecres 7: El sol amb el pas de les hores s’anirà imposant i com a molt s’espera alguna precipitació minsa al matí al vessant nord. Vent del nord poc intens. El més destacable sense cap mena de dubte de la jornada el fred, valors extrems a l’alta muntanya i molt fred a la resta! Precaució amb aquestes temperatures. També molta precaució amb el perill extrem d’allaus!

Dijous 8: Les mínimes nocturnes a les valls encara seran més fredes! A alta muntanya es mantindran els valors extrems, inferiors als -20ºC. Domini del sol, tret del vessant nord on estarà més cobert i amb alguna nevada feble. Potser a la tarda tindrem un augment de la nuvolositat general, i fins i tot podrien tenir alguna nevada feble a qualsevol indret del Pirineu o Prepirineu, en cas de donar-se, seria fenòmens poc importants.

Tendència pels pròxims dies: Resta de la setmana molt freda, amb una cua de front que arribarà divendres i que deixarà alguns ruixats de neu, que seran més destacable al vessant nord del Pirineu i es podran mantenir fins a primera hora de dissabte. Cota 0. Resta del dissabte serà força tranquil, amb domini del sol i ambient ben fred. Diumenge segurament tornin algunes nevades al vessant nord, i potser al vespre i nit i dilluns, arribin a altres indrets del Pirineu… Continua el moviment meteorològic! Ho anirem seguint!!

Toca abrigar-se fort!

Albert de Gràcia

Translate »