EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Dies complicats! Nevada molt forta i gran crescuda dels rius

by | abr. 10, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ja tenim aquí el nou temporal que ens afectarà, i de quina manera, des d’ara i fins demà a la nit a tot el Pirineu i Prepirineu, amb precipitacions que seran molt abundants, i que cauran sobre mullat.

Esperem una nevada molt forta, i a cotes força baixes, entorn dels 1200 m, tot i que podrà anar baixant demà al vespre fins als 900 m. Les quantitats de neu nova serà molt abundant, entre 50 i 100 cm a cotes mitjanes i altes, que s’acumularan als grans gruixos ja acumulats aquesta temporada. És a dir, risc molt probablement extrem d’allaus demà i els pròxims dies. Molta precaució pobles i carreteres per sobre de les cotes esmentades.

Inundacions, possiblement demà encara no, donat que la majoria de precipitació al Pirineu serà en forma de neu, però amb l’arribada de noves i abundants precipitacions divendres, amb cotes de neu força més altes, i una possible forta pujada de temperatura prevista per la setmana vinent, farà que molt probablement el desgel sigui força sobtat i la crescuda dels rius assegurada.

Anem al detall:

Dimecres 11: Jornada marcada per les pluges i nevades abundants. Serà durant la matinada i matí quan seran molt abundants, fins i tot fortes, i ja durant la tarda aniran remetent, perdent intensitat i fins i tot amb algunes pauses. En general entre 40 i 60 mm, amb màxims que poden voltar o superar lleugerament els 100 mm. Nevada forta i generalitzada, per sobre dels 1200 m (1400 oriental), baixant la cota a la tarda i vespre una mica per sota dels 1000 m. Vent de llevant fort. Com hem comentat, perill fort d’allaus, dia per no fer muntanya.

Dijous 12: Treva! Diem treva perquè estarem pendents de l’arribada un cop més, d’una nova tongada de pluja i neu, força activa, per divendres. Dijous amb clarianes al matí, i arribada de ruixats durant la tarda i vespre. Cota de neu entorn dels 1200 m.

Tendència pels pròxims dies: Divendres amb precipitacions força abundants. Dissabte sembla que tindrem pluges i nevades al Pirineu oriental, mentre com més a tocar de l’Aragó, menys risc de pluja i més clarianes. Diumenge dia més estable, amb alguns ruixats primaverals de tarda.

Pendents de la possible pujada forta de la temperatura de cara a la setmana vinent, que podria propiciar la ja comentada fosa de neu sobtada! Ho seguirem com sempre!

Molta precaució les pròximes hores!

Albert de Gràcia

Translate »