EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Fi de l’onada de calor!

by | ag. 4, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

La forta calor, gran protagonista del temps del Pirineu durant les últimes jornades, té les hores contades! Avui divendres i fins i tot demà dissabte, encara patirem aquestes temperatures tan altes, però ja diumenge i durant l’inici de la setmana vinent, tindrem una notable refrescada i fins i tot, a les puntes dels cims més alts del Pirineu, alguna nevada testimonial!

Divendres 4: Dia tòrrid, amb una jornada dominada pel sol, la temperatura molt alta (valors novament fregant o tocant els 40 °C en alguns indrets), i algunes nuvolades de tarda fruit de la mateixa calor, que difícilment deixiaran precipitació, o en tot cas, algun ruixat o tronada molt local.

Dissabte 5: Matí novament del sol, tot i que al vessant nord del Pirineu el cel s’anirà carregant i ja al migdia tindrem els primers ruixats i tempestes en aquestes zones. Aquestes tempestes durant la tarda afectaran també al Pirineu axial (nord Ribagorça, dels Pallars, Andorra, Cerdanya, etc.). Durant la nit i especialment la matinada, les tempestes segurament arribarien a la resta del Pirineu i Prepirineu. Molta atenció perquè algunes d’elles podran ser molt fortes! El contrast de l’arribada de l’aire fred, amb tanta calor que tenim actualment, pot fer que les tempestes siguin violentes. Demà tindrem un dia molt càlid i fins i tot, més xafogós que ahir o avui! Haurem d’esperar fins que arribin les pluges per començar a notar la refrescada!

Diumenge 6: Durant la matinada i fins a primera hora del matí encara podrem tenir ruixats i tempestes a qualsevol indret. A poc a poc les clarianes aniran guanyant terreny, però la jornada romandrà variable i inestable, amb possibles ruixats puntuals durant qualsevol moment del dia. Ambient clarament més fresc, però encara amb calor d’estiu.

Tendència pels pròxims dies: Inici de la setmana més fresc, dia rere dia la temperatura baixarà un parell més de graus, i tindrem més situacions de ruixats i tempestes, i fins i tot entre dimarts i dimecres, la temperatura no arribaria a superar als llocs més càlids els 28 °C i per sobre dels 3000 m podrem veure nevar testimonialment!

Bon cap de setmana!

Albert de Gràcia

Translate »