EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Fortes tempestes dissabte i retorn de la neu fins a les valls!

by | maig 10, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Sincerament, una mica amoïnats amb el que pot passar dissabte! El front sembla que podrà ser actiu, i especialment entre la tarda i la nit, podria escombrar-nos una forta banda de precipitacions, segurament de tempesta, que podrà provocar algunes inundacions i una nova i forta crescuda dels rius, que ja baixen força plens i que malauradament podran provocar problemes a moltes conques dels rius pirinencs.. Un cop passada la banda forta de pluges, arriba el torn de la neu, que baixarà de cota fins als 1000m!!

Quin mapa!!!

Ho detallem:

Divendres 11: Dia més estable d’aquesta setmana, amb domini del sol, alguns núvols a la tarda però sense conseqüències pel que fa a precipitacions. Ambient molt agradable, ni fred ni calor.

Dissabte 12: Matí ja força núvol, i amb alguns ruixats que s’aniran fent més extensos amb el pas de les hores. A partir del migdia les precipitacions es generalitzaran, i entre la tarda, vespre, nit i primeres hores de la matinada de diumenge, ens escombrarà una línia de fortes o molt fortes pluges que probablement crearan els problemes ja citats anteriorment. La cota de neu durant dissabte serà alta, entorn dels 2600m, fent que la crescuda dels rius pugui ser més importants que amb els darrers episodis de pluges fortes, amb cotes de neu més baixes. Poc fred.

Diumenge 13: Retirada de les pluges a primeres hores del matí del Pirineu oriental. A moltes zones del Prepirineu i zona pirinenca més pròxima a aquesta àrea, hi haurà domini del sol gran part del dia. Al vessant nord i zona axial del Pirineu, nevada durant tota la jornada, amb una cota de neu que baixarà fins als 1000m, o fins i tot inferior! A la tarda puntualment, els ruixats podrien afectar altres sectors, amb neu o calabruix fins a les valls. Ambient molt més fred.

Bon cap de setmana i molta molta precaució amb zones inundables.

Albert de Gràcia

Translate »