EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Llarga onada de fred i possibles situacions de nevades generals!

by | febr. 1, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

El front que ens afecta ara mateix, ha obert les portes a una entrada freda, encetant així una successió consecutiva d’entrades ben fredes durant els pròxims dies, que farà que parlem d’onada de fred ben bé la primera quinzena de febrer, això vol dir, temperatura força per sota de la mitjana durant força dies consecutius! Així que caldrà estar preparats per les possibles conseqüències!

Pel que fa a les nevades, com sol ser habitual, ho haurem d’anar seguint més dia a dia. De moment, després de les nevades d’avui, tindrem un altre possible situació entre diumenge i dilluns (ja veurem com d’important), i la pròxima setmana no pinta pas estable, així que entre l’ambient tan fred i les opcions de noves precipitacions, tindrem nevades i a gairebé qualsevol cota de la serralada.

Previsió de neu diumenge

Divendres 2: Les nevades aniran desapareixent durant la matinada, i només afectaran el vessant nord fins a mig matí. A la resta s’obriran ja grans clarianes. Pausa de neu al vessant nord fins a mitja tarda, quan tornarà a nevar feblement. A la resta de la serralada, predomini del sol. Ambient gèlid!!!! Vent de mestral guanyant intensitat.

CONFIRMEM AQUESTA PREVISIÓ (2/2/2018):

Dissabte 3: Ara per ara pinta similar a divendres, nevada feble al vessant nord, que guanyarà força cap al vespre, i podrà arribar a altres indrets de l’Alt Pirineu. Vent intens de mestral, especialment a cotes altes i domini del sol al vessant sud del Pirineu. Temperatura puja transitòriament, però continuarà sent ben freda. Vent de mestral fort.

Diumenge 4: Sembla ja força clar. Ara per ara sembla que a partir de mig matí les nevades afectarien el Pirineu oriental, i arribarien durant la tarda a la resta del Pirineu i Prepirineu. Entre diumenge i dilluns podria nevar de forma abundant i a totes les cotes (potser pujant a 600m o 800m oriental). Arribada d’una forta glopada d’aire molt fred, amb temperatures negatives durant tota la jornada a gairebé la totalitat del Pirineu.

I com ja hem dit, setmana vinent gèlida! Amb les temperatures més fredes probablement d’aquesta temporada!

Translate »