EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Llevant té una filla casada a ponent, quan ell la va veure se’n torna plorant

by | gen. 4, 2018 | General, Previsions del temps | 3 comments

És força habitual, després d’uns quants dies de ponents la situació sol girar-se en el seu vent contrari, el llevant, i així ho diu la dita: Llevant té una filla casada a ponent, quan ell la va veure se’n torna plorant..

Després d’unes quantes jornades amb vents de ponent, que han disparat en alguns indrets la temperatura, amb ambient primaveral, ara els reis ens portaran una situació de llevant! Continuem insistint, segons els mapes actuals, que tindrem una nevada general i generosa a tot el Pirineu i Prepirineu, però en cap cas, tornem a insistir segons mapes actuals, cap nevada extraordinària com apunten alguns mitjans.. Ho detallem!

Divendres 5: Dia estable, amb domini del sol i alguns núvols passatgers que no donaran precipitacions. Vent menys intens, i girant a component sud-oest. Temperatura menys càlida, però encara alta per l’època de l’any. Així doncs, cap complicació per les cavalcades dels reis!

Dissabte 6 REIS: Els reis ens porten una pertorbació ben activa! Encara al matí tindrem molts núvols però poques precipitacions. Serà a partir del migdia, quan les precipitacions s’aniran generalitzant i es faran abundants. Durant la tarda, vespre i nit, tindrem una nevada abundant i general a tot el Pirineu i Prepirineu. Encara els models no acaben de coincidir amb els gruixos previstos, però molt probablement tindrem generals entre els 20 i 30 cm, i alguns màxims voltant el mig metre de neu, segons orienta el mapa anterior. En tot cas aquest detall si s’escau, ho detallarem amb els mapes de demà. Cota de neu al migdia entorn dels 1300 m, baixant a la nit cap als 700 m. Temperatura en caiguda lliure, ambient d’hivern.

Diumenge 7: Fins a mig matí continuarà la nevada, baixant de cota fins als 500 m. Per tant, durant la matinada i matí, allà on precipiti del Pirineu i Prepirineu serà en forma de neu. Les precipitacions aniran remetent amb el pas de les hores, i ja a la tarda s’obriran clarianes i deixarà de nevar. Ambient de ple hivern.

És probable, que entre la nit de diumenge i dilluns, tinguem una reactivació de les nevades al Pirineu oriental. Extrem però, que confirmarem o no amb la previsió de diumenge al vespre!

I com sempre amb aquestes situacions incertes de llevant, us recomanem que estigueu atents a les nostres previsions per si tenim algun canvi d’última hora!

Bon cap de setmana, molt bons reis i gaudiu amb precaució de la nevada!

Albert de Gràcia

Translate »