EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Març, marçot, tira la vella al clot, i la jove si pot

by | març 4, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

I continua la ratxa de precipitacions, i realment de moment no es veu final d’aquesta situació! Setmana que a priori no tindrem cap episodi amb precipitacions massa destacables, però si tindrem molt moviment i continuarem sumant litres i centímetres de neu al Pirineu i Prepirineu!

6 fronts (més o menys actius) a la reserva que ens creuaran dilluns, dimarts tarda, dijous matí, divendres tarda, dissabte i diumenge tarda! Entre ells, fortes baixades i pujades de la temperatura i amb ells, de la cota de neu! Cota de neu alguns dies molt baixa com demà a la nit entorn de 1000m, i en altres moments molt alta, com dijous on es podria situar momentàniament a uns 2400m!

Us deixem l’evolució de precipitació i temperatura per aquesta setmana! Molt interessant veure l’evolució!

Seqüència de fronts durant la primera setmana de març de 2018

Canvis forts de temperatura al llarg de la setmana! A 1500m, fluctuació de la isoterma -4 a +11!

I neu acumulada durant els pròxims 5 dies, que continua sumant gruixos importants de neu!

Dilluns 5: Dia força variable, amb boires freqüents a les muntanyes i precipitacions, més aviat de caràcter feble, que afectaran molts indrets del Pirineu i Prepirineu entre el matí i el migdia. A la tarda s’obriran moltes clarianes a la majoria del territori però quedarà inestabilitat, i podríem tenir nous ruixats, especialment al Pirineu oriental i vessant nord. La cota de neu voltarà els 1100m, tot i que a última hora al vessant nord podria baixar fins als 600m. Vent de mestral amb alguna ratxa forta. Més fred.

Dimarts 6: Nevada feble al vessant nord del Pirineu. Hi haurà una pausa entre mig matí i mitja tarda. A la resta més domini del sol, tot i que a la tarda podrem tenir ruixats a qualsevol indret. Cota de neu matí 600, migdia 1200m, vespre qualsevol cota. Més fred i vent de nord.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres fred i estable, esperant un front força actiu dijous que faria pujar i molt la cota de neu. Final de setmana força inestable!

Ho seguirem! Bona setmana!

Albert de Gràcia

Translate »