EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Nevada molt abundant! Després, torn del fred glacial!

by | febr. 4, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ja tenim la nevada amb nosaltres! Extensa i abundant a gran part del Pirineu i Prepirineu, i té corda per estona! Demà dilluns dia marcat per les nevades abundants i dimarts encara molt inestable i encara amb força neu. Després, porta oberta al congelador!

Dilluns 5: Dia molt cobert i amb precipitacions abundants gran part de la jornada i fins i tot acompanyades de tempesta. La nevada podrà ser molt abundant i acumular importants gruixos de neu. Potser a la tarda la nevada afluixarà al Pirineu occidental, però sense desaparèixer. Això si, pendents de la cota de neu, que sembla que pujarà transitòriament cap als 1000 m al Pirineu oriental i Prepirineu, i potser romandrà més baixa al Pirineu occidental i zones enclotades de l’Alt Pirineu. Atenció amb el fort perill d’allaus. Vent de component sud – llevant sense ser fort. Ambient ben fred.

Dimarts 6: Dia encara molt inestable, amb precipitacions especialment durant el matí a qualsevol indret, i que de cara a la tarda s’anirà fent cada cop més intermitents. La neu tornarà a baixar de cota i cap al migdia podrà tornar a nevar a qualsevol cota, i és que la temperatura començarà un important descens.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres el temps ja s’estabilitzarà força, però arribarà el torn del fred! Temperatura que caurà en picat i mínimes als cims del Pirineu entorn dels -20 – -25 °C i voltant els -10 – -15ºC a zones baixes. De moment sembla que tindrem poques precipitacions la resta de la setmana, però no descartem alguna sorpresa més entre dijous i el cap de setmana.. Ho anirem seguint!

Molta precaució amb la neu, les carreteres, el fred i el perill d’allaus!

Albert de Gràcia

Translate »