EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Nits gèlides a les valls, esperant un nou canvi de temps!

by | des. 3, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

El més destacat el temps dels dies vinents serà les temperatures molt i molt baixes que tindrem sobretot a les parts més baixes de les valls del Pirineu i Prepirineu català.

Després de l’entrada freda dels últims dies amb molt de fred, nevades i ventades, ara el protagonista serà l’anticicló, que es traduirà amb cel bàsicament assolellat, absència de precipitacions, una recuperació de temperatures en alçada, però temperatures molt i molt baixes, com fa anys, a les zones més baixes i enclotades.


Aquesta vegada l’anticicló no durarà gaire i la segona meitat de la setmana vindrà marcada per una nova entrada d’aire polar, què portarà novament una baixada de les temperatures generalitzada (no tan acusada amb aquesta darrera) i novament el retorn de les nevades.

Dilluns 4: Tindrem una jornada dominada pel sol, alguns núvols prims i poques coses més ha comentar de l’estat del cel. Com hem comentat el més destacable les temperatures, gèlides gairebé tot el dia a les valls i fondes de la serralada, especialment les nocturnes que podran baixar dels -10ºC en força indrets. El vent ja encalmarà per complet.

Dimarts 5: continuarà el temps estable i anticiclònic, amb temperatures que novament seran molt i molt baixes a les valls especialment les nocturnes i temperatures diurnes més altes en zones més enlairades (forta inversió tèrmica).

Tendència pels pròxims dies: com hem comentat dimecres continuarà sent un dia estable, a l’espera ja a les últimes hores de dijous, de l’arribada d’un nou front del nord, que portarà durant el divendres i dissabte, una nova entrada freda, amb una nova reactivació de les nevades que ja veurem com seran intenses i extenses. El que sí que sembla que podem afirmar, és que la tendència d’aquest mes de desembre serà força més moguda que la viscuda durant els últims mesos!

Mapa neu previst fins divendres a últimes hores

Ho anem seguint i molta precaució amb els efectes de gel i amb els animals que passin la nit al ras.

Albert de Gràcia

Translate »