EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU

BUTLLETÍ D'ALLAUS

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Pont fred! Dissabte plujós, diumenge i Diada més estable!

by | set. 8, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

Estem a les portes d’un important canvi de temps que arribarà de la mà d’un front fred, força actiu, que ens afectarà demà a tot el Pirineu i Prepirineu. Els mapes d’aquest matí continuen donant una ploguda general i abundant demà, acompanyada d’una entrada freda que portarà neu que podrà baixar fins als 1800 m a últimes hores del dia. Diumenge molt probablement si la nit queda serena, tindrem les primeres glaçades al fons de valls. Resta de pont força estable a bona part del Pirineu i Prepirineu, tret del vessant nord on es mantindrà el cel cobert i amb pluges febles.

Divendres 8: Dia dominat pel sol, alguns núvols prims i algunes nuvolades de tarda que no deixaran precipitacions. Temperatura estable, fresca de nit i primeres hores del dia i caloreta al migdia i ambient fresc a alta muntanya.

Dissabte 9: Com sempre no tots els models coincideixen, però tot sembla indicar que ja des de primeres hores del dia tindrem un cel ben cobert i amb les primeres pluges, que es faran generals i abundants fins a primeres hores de la tarda, quan començaran a fer-se més intermitents i s’obriran clarianes. Els models d’aquest matí donen registres entre els 10 i 40 mm, i les pluges podran anar acompanyades de tempesta i ploure amb intensitat. La neu començarà a primera hora als 2900 m, baixarà al migdia als 2400 m i al vespre estarà situada entre els 2000 m al Prepirineu i 1800m al vessant nord. Caiguda en picat de la temperatura, amb ambient de final de tardor. Al vespre, entrarà el mestral, amb ratxes fortes a l’alta muntanya.

Diumenge 10: Matí fred, amb glaçades a l’alta muntanya i si la nit queda finalment serena, també al fons de les valls. El sol serà protagonista a gran part del Pirineu i Prepirineu, tret d’algunes boires de bon matí a les valls i algunes nuvolades de tarda que donaran algun ruixat o tronada poc destacable. Al marge però la vall d’Aran i vessant nord en general, on el dia es mantindrà núvol i amb possibilitat de plugims. La cota de neu voltarà els 1800 m al matí, pujant a la tarda als 2400 m. Ambient fred i vent de mestral.

Dilluns 11: El dia estarà dominat pel cel variable a bona part del Pirineu i Prepirineu i sense precipitacions, tret del vessant nord novament, on el cel estarà cobert i sobretot a partir del migdia, retornaran les pluges febles. Podrà nevar per sobre dels 2600 m. Pujada de la temperatura d’un parell de graus, però amb ambient encara fredot.

Bon cap de setmana i molt bona Diada amics!

Albert de Gràcia

Translate »