EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

Resum meteorològic al Pirineu català any 2017

by | gen. 3, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Bon dia companys! Comencem 2018 i és hora de  fer el balanç meteorològic del 2017 al Pirineu i al Prepirineu català. Us explicarem com s’ha viscut, des del punt de vista meteorològic, l’any que ja ha passat a la nostra zona.

Com bé recordarem tots, l’any va començar amb precipitacions força abundants a gairebé tot el Pirineu i Prepirineu, amb nevades força generals i abundants al gener i un febrer amb força moviment que fins i tot va fer que alguns observatoris, fessin el rècord de precipitació del seu registre en un mes de febrer.

Març va continuar mogut, però ben aviat el temps es tornaria a mostrar sec i amb temperatures força elevades, gran part de la resta de l’any.

Així doncs, en general el 2017 ha estat molt sec al Pirineu i Prepirineu català exceptuant, com ja ve sent habitual en els últims anys, el seu vessant nord on, tot i que l’estiu i la tardor van ser secs, la passada primavera i aquest desembre els registres de precipitació són força més abundants de l’habitual.

Pel que fa a les temperatures, gener, setembre, novembre i desembre han estat més freds que la mitjana climàtica. La resta de mesos però, les temperatures han estat més elevades respecte a la mitjana.

Pel que fa al dèficit de precipitacions destacarem novament per segon any consecutiu, l’absència de les habituals tempestes d’estiu, que un estiu més no s’han presentat de forma general i abundant com solen ser habitual, i s’ha tornat a traduir en un Pirineu estiuenc molt rostit. La continuació de la sequera durant la tardor ha comportat una disminució molt important dels cabals dels rius i com a conseqüència una baixada important dels nivells dels embassaments.

Desembre però s’ha mostrat molt més dinàmic i amb precipitacions ja més abundants i força més general, una tendència que sembla que continua durant aquest inici d’any, tot esperant el possible canvi de temps molt destacable, pel dia de reis. Demà intenrarem detallar tots els detalls!

Des de MeteoPirineus Catalans us desitgem que tingueu una bona cavalcada de reis plena de màgia i que, sobretot, els reis mags ens portin el millor regal possible: moltes emocions meteorològiques per aquest 2018!

Albert de Gràcia i Pol Trilles Sánchez

Translate »