EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Setmana d’aigües mil! I nevades MOOLT fortes

by | abr. 8, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Mapes sincerament, una mica preocupants… Setmana que es presenta amb precipitacions molt abundants i molt possiblement entre dimarts tarda i tot dimecres, amb una situació de nevades molt fortes per sobre dels 1200 m, que en alguns indrets de mitja i alta muntanya, només en aquesta jornada, podrien voltar el metre de neu nova. Resta de setmana amb precipitacions dia si i dia també, més o menys abundants, i cotes de neu molt fluctuants, però que alguns dies serà força baixa! Ho detallem!

Dilluns 9: Després de les pluges molt abundants de les últimes hores, durant la matinada les precipitacions encara afectaran el Pirineu oriental. Matí amb certa treva a gran part del Pirineu, obertura de clarianes, però a la tarda retornen les precipitacions, especialment al Pirineu occidental, i localment podran descarregar amb ganes, especialment punts de la Ribagorça i dels Pallars. Cota de neu al migdia 1500, baixant a 1200 m. Fred. Vent del sud, amb alguna ratxa forta en zones altes.

Dimarts 10: Matí novament de treva, amb ràpid augment dels núvols, que farà retornar les pluges de ponent a llevant, i que a la tarda s’aniran intensificant i estenent a tot el Pirineu i Prepirineu. Entre dimarts i dimecres, els registres en general podrien situar-se entre els 50 i 100 mm, i localment superiors. Cota de neu baixa, 1200 m, i gruixos de neu nova acumulats, molt i molt destacables. Situació molt perillosa pel tema allaus, molta precaució!

Tendència pels pròxims dies: Dijous, divendres, dissabte, diumenge… ara per ara, tindrem noves, i fins i tot alguns dies, abundants precipitacions... Com hem comentat, situació una mica preocupant… Massa neu i massa pluja continuada, podrà provocar molt probablement problemes d’inundacions i possibilitat de grans allaus. Esperem que no faci mal! Ho anirem seguint com sempre!

Bona setmana ben remullada (o nevada)

Albert de Gràcia

Translate »