EL TEMPS EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS DEL PIRINEU


PREVISIÓ 
Cavalls del Vent
Open 2018

  ESQUÍ NÒRDIC

PISTES FGC

AVISOS METEO

GLOSARI

A les portes de nevades abundants!

by | març 22, 2017 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ja tenim el canvi gairebé a sobre! Avui ens arriba el primer plat, amb un front actiu que ens portarà una nevada (o ploguda) força abundant i que podrà afectar a tot el Pirineu i Prepirineu, i a cotes de neu força baixes. Ambient hivernal, a l’espera de precipitacions molt abundants entre divendres a la tarda i primeres hores de dissabte, amb una nevada intensa que afectarà novament tota la serralada i serà especialment abundant al Pirineu oriental (Ripollès, Berguedà, Cerdanya..). En finalitzar la setmana, a gran part del Pirineu s’haurà pogut recollir més de 50cm de neu nova, i al Ripollès i Vallespir, voltar el metre de neu nova.

Dimecres 22: Matí ja amb força núvols, amb algunes boires enganxades a les muntanyes. A la tarda el cel ja quedarà completament cobert, i s’iniciaran precipitacions, que seran més abundants i extenses a partir del vespre. Afectaran especialment al Pirineu Occidental, però arribaran a totes les comarques del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu començarà entorn dels 1400m, i anirà baixant a la nit als 1200m. Vents del sud-oest moderats, i ambient fred.

Dijous 23: Durant la matinada i fins que surti el sol, continuaran les precipitacions generals i amb registres que en total voltaran els 15mm generals i arribaran fins a 30cm al sector del Parc Nacional, nord de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra, baixant la cota de neu fins als 1000m. Durant el matí s’aniran obrint clarianes, desapareixeran les precipitacions, i la tarda serà variable, amb la possibilitat d’algun ruixat puntual, que podria ser de neu a gairebé totes les cotes.

Tendència pels pròxims dies: Divendres al matí encara serà tranquil, a l’espera de l’arribada a la tarda d’una franja de precipitacions molt abundants, que ens afectaria fins dissabte al matí i que podria deixar més de 40mm generals, i cap al Pirineu més Oriental, voltar els 80cm, i amb una cota força baixa, entorn dels 1200m. El cap de setmana continuaria insegur, i amb precipitacions de neu més intermitents. Tot aquest pronòstic l’anirem confirmant en les següents previsions!

Albert de Gràcia

Translate »