EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Forta ploguda! Pluges abundants i cota de neu disparada!

by | març 8, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

Ens repetim… continua la seqüència incansable de fronts al Pirineu i Prepirineu pels pròxims dies!

Grans acumulacions de precipitació pels pròxims dies!

A diferència dels darrers, el de demà i dissabte seran força més actius, això si, amb una cota de neu disparada! La ploguda serà important i la nevada, per sobre dels 2300m, novament abundant, precaució doncs un cop més, amb la crescuda dels rius i el perill molt alt d’allaus per aquest cap de setmana.

Els gruixos de neu, a cotes altes del Pirineu occidental, voltarà els 50cm de neu nova o més, i els registres de precipitació estaran entre els 50 i 100mm, i fins i tot, acompanyada de tempesta. Força menys al Pirineu oriental! Diumenge la cota de neu caurà fins als 1200m, i tindrem un dia insegur!

Divendres 9: Matí encara variable i amb grans clarianes. A partir del migdia ràpid augment dels núvols i ja a la tarda primeres precipitacions al Pirineu més occidental, que amb el pas de les hores s’aniran estenent a la resta de la serralada. Més importants les pluges sempre, com més a ponent (Ribagorça i Pallars!) i poca cosa en aquesta ocasió a l’oriental. Cota de neu 2100m pujant a la nit a 2300m (més alta al vessant nord!). Vent del sud enfortint-se amb el pas de les hores.

Dissabte 10: Precipitacions abundants durant la matinada, a les mateixes zones esmentades per divendres. Petita treva entre el matí i migdia, i retorn de les pluges abundants durant la tarda de dissabte, amb algunes pluges fortes i fins i tot, alguna tempesta. La cota de neu tota la jornada entorn dels 2300m, o més alta en zones del vessant nord, on hi haurà menys precipitació. Vents forts del sud. Poc fred.

Diumenge 11: Dia més tranquil respecte dissabte, però amb continuació de la inestabilitat. En algunes zones del Pirineu oriental i Prepirineu fins i tot, amb risc baix de precipitació. En general jornada variable, amb ambient més fred i amb alguns ruixats al Pirineu occidental, especialment a la tarda i amb una cota de neu entorn dels 1200m. Possiblement ja de cara a la nit, la neu podria arribar a molts altres indrets del Pirineu i la cota baixar dels 800m, extrem però, que s’haurà de confirmar, falta massa!

Bon cap de setmana!

Translate »