EL TEMPS
EN DIRECTE

PREVISIONS

WEBCAMS
DEL PIRINEU

AVISOS METEO i
CARRETERES

GLOSSARI


CURSES

Nevada abundant! Demà front actiu i tardes ben mogudes!

by | març 13, 2018 | General, Previsions del temps | 0 comments

La inèrcia del que resta de setmana es presenta ben moguda al Pirineu i Prepirineu Català! Demà ens arriba un front ben actiu que portarà precipitacions abundants a tota la serralada, sent més importants al Pirineu occidental. Dijous, divendres i dissabte, els ruixats de tarda clàssic de primavera, continuaran regant i sumant centímetres de neu, i és que la cota es mantindrà ben baixa!

Dimecres 14: Matí amb grans clarianes, amb un augment progressiu dels núvols durant la tarda, que farà que el cel quedi ja ben cobert abans que sigui fosc. A la tarda començaran les primeres precipitacions pel Pirineu català més occidental (Ribagorça i Pallars). Al llarg del vespre les precipitacions es generalitzaran. Augment de la temperatura i cota de neu que pujarà transitòriament als 1800 m. Vent del SE amb ratxes fortes.

Dijous 15: Durant la matinada ens acabarà d’escombrar el front, amb pluges i nevades generalitzades a tot el Pirineu i Prepirineu, i neu que haurà baixat fins als 1500 m. En general entre 5 i 20 mm, tot i que al sector aproximat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (sud de l’Aran, nord de la Ribagorça, nord del Jussà i oest del Sobirà, es podrien acumular entre 30 i 50 mm. La resta de la jornada quedarà força inestable, amb nuvolositat força abundant, boires a muntanya i ruixats que es podran presentar en qualsevol moment de la jornada i en qualsevol indret, tot i que seran més abundants al Pirineu occidental. La cota de neu al llarg del dia anirà baixant al migdia fins als 1200 m i a la nit fins als 700 m. Ambient més fred.

Tendència pels pròxims dies: Divendres i dissabte amb matins més estable, núvols i clarianes, però amb tardes ben mogudes, amb ruixats, tronades i nevades que podran arribar fins a les valls! Atenció. Diumenge dia similar, amb arribada de nevades a últimes hores, i pendents de la possible entrada molt freda (ara per ara no sembla pas cap onada siberiana, nevada apocalíptica, ni res semblant que diuen alguns mitjans!), a últimes hores de diumenge, que ens portaria un dilluns gèlid i amb possibles nevades a qualsevol cota del Pirineu, i la resta de l’inici de setmana ben i ben fred però amb més domini del sol.

Us deixem l’evolució de l’anomalia de temperatura pels pròxims dies, on veiem l’entrada freda de principis de la setmana vinent sobre el Pirineu!

Ho anirem seguint!

Albert de Gràcia

Translate »